Качка в рукаві з апельсинами, вершковим маслом запікається три години і маринується добу в соєвому маринаді. Птах за рецептом з https://prostartov.pp.ua/ виходить соковитим, ніжним, приголомшливо смачним і красивим.
Цей рецепт звичайно ж святковий, на Новий рік, Різдво або будь-яке інше свято прикрасить собою ця неймовірно смачна качечка!
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Качка-1шт приблизно 2,5 кг (у мене сільська)
- Соєвий соус-50мл
- Часник-3 зубчики
- Мед-1ч.л. з гіркою
- Апельсин-1шт
- Цибуля-2шт
- Вершкове масло-30гр
- Сіль і перець-за смаком.
Рецепт качки з апельсинами в духовці
- Качку миємо і витираємо паперовим рушником.
- Видаляємо залози, які можуть дати птиці неприємний присмак.
- У невеликій мисочці змішуємо часник, мед (якщо густий, розтопіть його), соєвий соус і перець.
- Качку солимо з усіх боків і зсередини.
- Покриваємо птицю маринадом, запечатуємо у два пакети і прибираємо в холодильник на одну добу.
- Далі нарізаємо апельсин і цибулю середніми шматочками, присолюємо, змішуємо і
начиняємо нашу качку цією сумішшю. - Закріплюємо зубочисткою отвір у очеревині.
- Наступним кроком ретельно змащуємо птицю розтопленим вершковим маслом з усіх боків і запечатуємо її в рукав для запікання.
- Не забуваємо зробити в пакеті дірочку для виходу пари.
- Запікаємо качку за температури 120 градусів 2 години 30 хвилин.
- Далі роздруковуємо її, перекладаємо на деко і поливаємо жирком із рукава.
- Допікаємо нашу качечку за температури 200-220 градусів ще 15-20 хвилин до красивого рум'янцю.
Ось і готова фантастично смачна, томлена качка в рукаві з апельсинами.
Смачного і веселих свят вам і вашим близьким!