Як приготувати качку з апельсинами в духовці

Качка в духовці з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами, вершковим маслом запікається три години і маринується добу в соєвому маринаді. Птах за рецептом з https://prostartov.pp.ua/ виходить соковитим, ніжним, приголомшливо смачним і красивим.

Качка в рукаві з апельсинами

Цей рецепт звичайно ж святковий, на Новий рік, Різдво або будь-яке інше свято прикрасить собою ця неймовірно смачна качечка!

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Качка-1шт приблизно 2,5 кг (у мене сільська)
  2. Соєвий соус-50мл
  3. Часник-3 зубчики
  4. Мед-1ч.л. з гіркою
  5. Апельсин-1шт
  6. Цибуля-2шт
  7. Вершкове масло-30гр
  8. Сіль і перець-за смаком.

Качка в рукаві з апельсинами

Рецепт качки з апельсинами в духовці

Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами
Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами

  1. Качку миємо і витираємо паперовим рушником.
  2. Видаляємо залози, які можуть дати птиці неприємний присмак.
  3. У невеликій мисочці змішуємо часник, мед (якщо густий, розтопіть його), соєвий соус і перець.
  4. Качку солимо з усіх боків і зсередини.
  5. Покриваємо птицю маринадом, запечатуємо у два пакети і прибираємо в холодильник на одну добу.
  6. Далі нарізаємо апельсин і цибулю середніми шматочками, присолюємо, змішуємо і
    начиняємо нашу качку цією сумішшю.
  7. Закріплюємо зубочисткою отвір у очеревині.
  8. Наступним кроком ретельно змащуємо птицю розтопленим вершковим маслом з усіх боків і запечатуємо її в рукав для запікання.
  9. Не забуваємо зробити в пакеті дірочку для виходу пари.
  10. Запікаємо качку за температури 120 градусів 2 години 30 хвилин.
  11. Далі роздруковуємо її, перекладаємо на деко і поливаємо жирком із рукава.
  12. Допікаємо нашу качечку за температури 200-220 градусів ще 15-20 хвилин до красивого рум'янцю.

Качка в рукаві з апельсинами

Ось і готова фантастично смачна, томлена качка в рукаві з апельсинами.

Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами

Качка в рукаві з апельсинами

Смачного і веселих свят вам і вашим близьким!