Смачна, гостра, пряна морква по-корейськи класичний рецепт. Готується ця улюблена багатьма закуска дуже швидко і просто. Також радимо спробувати мариновані голубці з морквою по корейськи – страва стане в нагоді шанувальникам корейської кухні.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Морква велика-500гр (вага очищеної)
- Часник-2-4 зубчики (за гостротою)
- Оцет 9%-30мл
- Олія рослинна-30мл
- Сіль-1ч.л. з невеликою гіркою
- Цукор-1ст.л. з гіркою
- Коріандр мелений-0,5ч.л.
- Імбир мелений-0,5ч.л.
- Чорний мелений перець за смаком
- Червоний чилі перець для любителів гострого
Рецепт корейської морквини
Дуже важливо вибрати довгу, товсту і соковиту моркву, тільки така дасть гарну, довгу нарізку, та й смак теж. Якщо морква у вас все ж невелика, то скористайтеся тримачем, щоб не пошкодити пальці!
- Моркву натираємо в горизонтальному положенні на спеціальній тертці. У нас повинна вийти довга соломка.
- Відміряємо рослинну олію та оцет. Якщо у вас 6% оцет, то збільште його кількість на 10 мл.
- У натертій моркві робимо заглиблення і додаємо туди цукор, сіль, коріандр, імбир, червоний перець, чорний перець.
- Рослинну олію нагріваємо в кухлику до гарячого стану, але не дайте їй задиміти, а то потім отримаємо неприємний присмак у морквині.
- На закінчення додаємо пропущений через прес або дрібну тертку часник.
- Заливаємо заглиблення зі спеціями гарячою олією і в останню чергу виливаємо оцет.
- Акуратно починаємо перемішувати, щоб не обпектися об олію.
- Пробуємо на сіль і цукор, якщо не вистачає цукру, то додайте ще 0,5ст.л.
- Потім тиснемо моркву до появи соку і пом'якшення і через 15 хвилин вона вже буде готова.
Сподіваюся, вам сподобається цей класичний рецепт моркви по-корейськи.
Смачного!