Неймовірно смачні дієтичні пельмені з куркою, печерицями та цільнозерновим борошном, приготувати які можна навіть на найменшій кухні, приємно вас порадують своєю користю та смаком.
Ці пельмені абсолютно не поступаються за смаком класичним, а можливо, навіть перевершують.
Інгредієнти
Нам знадобиться (з цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 86шт великих пельменів).
Для тіста:
- Борошно пшеничне ц/з-200гр
- Борошно пшеничне в/г-200гр
- Яйце-1шт
- Олія рослинна-1ч.л.
- Сіль-1год.л.
- Вода-150-170мл
Для фаршу:
- Куряча грудка-300гр
- Печериці-100гр
- Цибуля-1шт
- Орегано-0,5ч.л.
- Сіль-0,5ч.л.
- Перець мелений-за смаком
- Олія рослинна-1-2ст.л.
Як приготувати домашні пельмені з курячою грудкою та печерицями
- Готуємо тісто. У глибоку миску просіюємо обидва види борошна і додаємо туди яйця, рослинну олію, сіль, теплу воду і замішуємо круте тісто.
- Загортаємо його в плівку або пакет і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
- Займемося фаршем. Цибулю та печериці нарізаємо й обсмажуємо на олії до напівготовності, не забуваючи приправити їх орегано та перцем.
- Куряче м'ясо пропускаємо через велику насадку м'ясорубки.
- Далі гриби з цибулею теж пропускаємо через м'ясорубку в курячий фарш, солимо і ретельно все перемішуємо.
- Приступаємо до ліплення пельменів. Беремо приблизно 1/4 частину від тіста і розгортаємо в пласт завтовшки близько 1 мм.
- Далі вирізаємо круглі заготовки для пельменів.
- У кожен кружок кладемо близько 1 год.л. фаршу і скріплюємо пельмень будь-якої форми.
- Відварюємо наші пельмені в підсоленій воді з лавровим листом (5 хвилин після закипання).
І в нас ще залишилися пельмені для заморозки.
Як вигідно і недорого обійшлися нам такі приголомшливо смачні, корисні дієтичні пельмені з куркою і печерицями.
Смачного!